Mark
Lundgaard
Mark Lundgaard er køkkenchef på Kong Hans Kælder. Siden 2014 har han stædigt holdt fast i og fornyet det klassiske franske køkken. Han har fokuseret på at skabe madoplevelser, hvor smagen, følelsen og det gode håndværk går op i en højere enhed.
Kong Hans Kælder har eksisteret siden 1976 og var den første restaurant i Danmark, som modtog en Michelin-stjerne. Mark Lundgaard er den fjerde i rækken af køkkenchefer.
Med Mark Lundgaard i front fik Kong Hans Kælder i 2021 for første gang tildelt to Michelin-stjerner.
Det lykkedes restauranten at fastholde de to stjerner i 2023. En bedrift, som bekræfter, at det kan betale sig at tro på sin egen unikke retning og konstant gøre sig umage for at blive endnu bedre.
I 2025 vil Kong Hans Kælder gennemgå en større renovering, som skal optimere omgivelserne og teamets mulighed for at gå målrettet efter den næste gastronomiske æra.
Mark Lundgaard er udlært kok fra Fakkelgården i Sønderjylland, og han har hovedsageligt arbejdet i franskinspirerede køkkener. Blandt andet hos Ruths Hotel, Restaurant Sletten, Falsled Kro, Lebzelter Obauer i Østrig, Alinea i Chicago og L’Auberge De L’Ill i Alsace.
Inspirationen til retterne på Kong Hans Kælder finder han blandt andet i antikke kogebøger og skønlitterære beskrivelser af overdådige middage.
Mark Lundgaard er passioneret jæger, far til Julius og Samuel og kæreste med journalist og kogebogsforfatter Nadia Mathiasen.